- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set779
Der er ikke noget som bålhygge.
Bonfire bålstativet kommer lidt frem i bølger hos familien Svane. Men der er intet som at starte et bål med familie og venner, mens der bliver gjort diverse ting og sager klar til tilberedning på bålet. Jeg tror, det må være noget urinstinkt i os mennesker. Ved the way, er urinstinkt ikke et fedt ord? Hvis du deler det forkert (og det skal nogle af mine elever nok gøre), så står der urin-stinkt:-)
Samlingen omkring et bål, hvor alle er aktive i madlavningen og snakkens gang over ilden. Jep, lad bare mobilen ligge inde i stuen og kom ud og snak over maden. Det er indbegrebet af “hygge”.
Læs mere om bål her: Bål – lær at bygge et bål
Bålmad kan gøre billigt, og indkøbene hertil kan bæres af de fleste budgetter. Jeg vil sige, at det mere er et spørgsmål, om du har tiden i din undervisning til det.
Bålpandekager
Christian SvaneIngredienser
- 20 g smeltet smør
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 4 dl mælk
- 1 spsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 2 spsk sukker
- Lidt rapsolie eller flydende margarine til panderne, når der steges
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle eller mikroovn.
- Pisk æg, mælk og mel i en stor skål.
- Tilsæt de resterende ingredienser og pisk til dejen er tynd og glat.
- Lad gerne pandekagedejen hvile i en halv times tid.
- Varm din bålpande op over bålet.
- Når bålpanden er varm, kommer du lidt smør/olie på panden.
- Hæld dejen på panden i et tyndt lag. Mængden af dej kan variere afhængigt af din pandes størrelse.
- Når dejen begynder at blive fast på oversiden, er det tid til at kigge på undersiden.
- Tag bålpanden ud af ilden i ny og næ og vend den forsigtigt med en paletkniv. Pandekagen skal bages lysebrun og gylden.
Tip til opskriften
Skal du på farten til et bålsted?
Skal pandekagerne transpoteres til bålstedet, kan og gider du ikke for meget grasværk uden for, kan du smide din pandekagedej i en flaske. Så er den nemlig nem at bringe og nem at håndtere ved panden.
Velbekomme.